-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření60 min
-
Porce8
-
Celkový čas1 hod 10 min
Bábovka je asi jeden z nejrozšířenějších dezertů u nás vůbec. Připravte si dokonale vláčnou bábovku raz dva.
Nejlepší vláčná bábovka je velice snadná a rychlá na přípravu a při dodržení receptu ji zvládne připravit i úplný začátečník. Tuto bábovku připravuji podle receptu od mé babičky. Hotová bábovka vám vydrží i několik dní, ale pokud máte doma alespoň 2 strávníky, kteří milují sladké, tak vám zaručeně moc dlouho nevydrží. Jako tip doporučuji upečenou bábovku buďto posypat moučkovým cukrem nebo zalít rozpuštěnou mléčnou čokoládou a nechat ztuhnout.
Nejlepší vláčná bábovka suroviny:
- 220-250 g moučkového cukru
- 300 g pšeničné polohrubé mouky
- 150 ml oleje
- 150 ml vlažné vody
- 4 lžíce tuzemského rumu
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- trocha nastrouhané citronové kůry
- mramorování: 2 lžíce kakaa a 1 lžíce mléka
- na formu: 3 lžíce hr. mouky a máslo
Postup přípravy nejlepší vláčné bábovky
- Ve větší míse si smíchejte veškeré ingredience a dobře je promíchejte. Těsto by mělo mít trošku tekutější konzistenci.
- Formu na bábovku si vymažte máslem a poté vysypte hrubou moukou.
- Většinu těsta (zhruba 2/3) nalijte do formy a ke zbylému těstu přidejte trochu mléka a 2 lžíce kakaa. Vše dobře promíchejte, mělo by vám vzniknout tmavé těsto. Toto tmavé těsto vylijte na světlé těsto do formy.
- Troubu si předehřejte na na 180°C, pokud máte horkovzdušnou troubu, bude stačit 160°C. Při této teplotě pečte 50-60 minut. Během pečení použijte špejli, kterou když do bábovky zapíchnete, tak těsto by se nemělo lepit.
- Hotovou bábovku vyndejte z trouby, nechte vychladnout ve formě a poté vyklepněte a ještě nechte vychladnout na mřížce.
- Bábovku podávejte pocukrovanou nebo zalitou čokoládovou polevou.
Chutnala vám nejlepší vláčná bábovka? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nejlepší bábovka od babičky
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews